About

Als museum voor hedendaagse kunst maakt S.M.A.K. eigenzinnige keuzes. Met originele, vaak gedurfde (solo)tentoonstellingen is S.M.A.K. een plaats voor experiment en vernieuwing, waar vandaag te zien is wat morgen belangrijk kan zijn. S.M.A.K. verrast door resoluut in te zetten op veelbelovende jonge hedendaagse kunst, tegen een achtergrond van nationale en internationale referentiewerken uit de vaste collectie. S.M.A.K. laat vragen open, zet aan tot denken, behoudt de twijfel.

S.M.A.K. wil een open museum zijn, waarvan de impact tot ver buiten de muren reikt. De transparantie en toegankelijkheid van deze blog sluit dan ook nauw aan bij onze visie en omgang met hedendaagse kunst. S.M.A.K. wil niet alleen kunst tonen, maar ook een forum zijn met plaats voor dialoog over artistieke inhoud. Met deze blog willen we je uitnodigen om je actief te engageren als cultuurparticipant.

Contact: Annelies Vantyghem: annelies@smak.be

3 Replies to “About”

  1. Zeer leuk het Broodthaerskabinet maar waar blijft de bookshop? In elk belangrijk museum is een bookshop aanwezig maar het Smak laat die verdwijnen in kisten net als Broodthaers maar die staat boven het Smak, boven alles. Graag had ik initiatief genomen om de bookshop van het Smak te beheren, kunstenaarsboeken, antiquariaat, tijdelijke tentoonstellingen als in de Singel nu, een jonge tornado van goede Sma(a)k komt eraan! Onlangs had ik een gesprek met Lawrence Weiner die zich afvroeg wat voor een naam SMAK Gent eigenlijk betekend?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *