Interview met Manuel Burgener

De Zwitserse kunstenaar Manuel Burgener installeert in de KunstNu-ruimte van S.M.A.K. zijn eerste museale solopresentatie. Hij werkt met basismaterialen uit het dagelijks leven zoals hout, glas, fotopapier en gevonden voorwerpen. Daarmee stelt hij voortdurend zijn positie als beeldhouwer in vraag, die hij als volkomen veranderlijk beschouwt.

Deze tentoonstelling kwam tot stand dankzij de samenwerking met Pro Helvetia.

Elk jaar nodigt S.M.A.K., het Stedelijk Museum voor Hedendaagse Kunst enkele beloftevolle jonge kunstenaars uit om hun eerste museale solopresentatie te realiseren in de KunstNu ruimte. Burgener is de tweede jonge kunstenaar die dit jaar zal exposeren in deze ruimte.

Deze tentoonstelling loopt tot 22.09.2013. Alle info vind je hier.

Video geproduceerd door Stargazer – stargazerfilms.be

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *