Johan Grimonprez | Hitchcock didn’t have a belly button

Interview Karen Black door Johan Grimonprez

Tijdens de productie van zijn film Double Take (2009) raakte kunstenaar en filmmaker Johan Grimonprez gefascineerd door het gerucht dat Hitchcock geen navel (‘belly button’) zou hebben. Dit verhaaltje initieerde als het ware de plot van de film, namelijk dat er geen originele Hitchcock zou bestaan, maar wel een kloon en misschien vele dubbelgangers, van wie Ron Burrage, de hoofdrolspeler in Double Take, slechts één is. In augustus 2008 gaf Karen Black, één van Hitchcocks bekende actrices uit zijn laatste film Family Plot (1976), in een interview met Grimonprez haar smakelijk vertelde versie van deze anekdote. (Hitchcock didn’t have a belly button, Karen Black interview with Johan Grimonprez, 2008).

De tentoonstelling Johan Grimonprez | It’s a Poor Sort of Memory that Only Works Backwards: On Zapping, Close Encounters and the Commercial Break loopt van 15.10.2011 tot 29.01.2012 in S.M.A.K.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *