De Collectie | Interview met curator Martin Germann

Collectiepresentatie met werken van Stanley Brouwn, James Lee Byars, David Claerbout, Lili Dujourie, Hamish Fulton, Richard Long, Aleksandra Mir, Dennis Oppenheim, Jorge Pardo, Royden Rabinowitch, Niele Toroni, Lois Weinberger, Lawrence Weiner, Heimo Zobernig. Kunstenaars te gast zijn Liam Gillick & Franz-Erhard Walther.

De vier zalen van deze tentoonstelling belichten als aparte hoofdstukken verschillende functies die kunst kan aannemen. Kunstwerken Continue reading “De Collectie | Interview met curator Martin Germann”

Interview met Massimo Bartolini

Net voor de opening van de tentoonstelling STUDIO MATTERS +1 van Massimo Bartolini, haalden we de Italiaanse kunstenaar nog even voor de camera.  Bekijk in onderstaand filmpje wat hij vertelt over zijn nieuw werk ‘Otra Fiesta’, dat speciaal voor S.M.A.K. werd gerealiseerd. Het metershoge orgel, opgebouwd uit de metalen pijpen van een bouwsteiger, functioneert als een automatisch spelend draaiorgel.

Voor S.M.A.K. werd een nieuwe compositie gemaakt door free jazz muzikant Edoardo Marraffa. Tijdens de openingsavond werd op deze muziek een tekst van de Argentijnse dichter Roberto Juarroz a capella ingezongen door jazz-zangeres Deirdre Dubois. De ‘leegte’ uit het gedicht van Juarroz en de leegte die de metalen bouwsteiger visualiseert, zijn voor Bartolini Continue reading “Interview met Massimo Bartolini”